Căutați
Filters
Close

Ce cosmetice de barbati sunt ideale pentru ingrijire

Ce cosmetice de barbati sunt ideale pentru ingrijir

Bărbații, de multe ori au impresia că ei nu au nevoie să aibă grijă de pielea lor. Deşi este adevărat că bărbaţii nu trebuie să acorde o atentie deosibită îngrijire pielii așa cu fac femeile de obicei, totuși aceștia au diferite nevoi, ceea ce înseamnă că ar trebui să nu neglijeze în totalitate acest aspect. Ideal ar fi ca fiecare barbat să isi dezvolte propria rutină zilnica pentru a menţine pielea cât de sănătos se poate. Cu doar câteva schimbari al stilului de viață si al dietei, ar putea observa o îmbunătăţire substanțială a pielii.

Cum să-ți speli corect fața

1. Umezește pielea cu apă caldă

Apa caldă va deschide porii și va ajuta la o mai bună curatare, obținând un ten cât mai curat.

Asigură-te că apa este caldă. Dacă este prea rece, porii se vor închide şi pielea nu se va curăța în profunzime. In schimb dacă e prea caldă ai sanse mari ca pielea ta sa se va irite.

2. Alege un săpun natural

Alege  un săpun delicat, care este fără alcool, parabeni sau oricare alte substanţe chimice dure. Acestea iti pot irita pielea în loc să o curețe. Recomandarea noastra este sa il aplici cu mâinile și nu folosind un burete deoarece acesta iti poate irita fata.

Ideal ar fi daca ai posibilitatea sa descoperi ce tip de ten ai iar astfel vei putea să alegi corect săpunul potrivit pentru tipul tău de piele.

Folosește un săpun lichid natural, mai degrabă decât unul solid. Săpunurile solide tind să  usuce pielea mai mult decât săpunurile lichide. Dac ai tenul gras ai putea lua in calcul folosirea unui sapun solid,iar daca apar iritatii recomandam folosirea chiar a unei spume de curatare 3 in 1. 

3. Exfoliază pielea

În cazul în care pielea a fost foarte murdară sau transpiri abundent, pielea ta are nevoie de o curatare mult mai profunda. Exfolierea pielii va ține departe pielea moartă şi murdăria, dezvăluind straturi noi și sanatoase. Din nou, trebuie ales un exfoliant care este fără alcool, parabeni sau alte substante daunatoare.

4. Clătește  cu apă călduţă și șterge-te cu un prosop tamponând pielea

După curăţare, clătește foarte bine pielea tenului pentru a permite murdăriei şi bacteriilor să curgă din pori. Apoi tamponează ușor fața cu un prosop până când s-a uscat. Nu freca fața cu prosopul. Acest lucru va irita pielea.

Crema de fata barbati

5. Aplică o cremă de fata pentru bărbați hidratantă

De asemenea poți aplica pe față uleiuri cosmetice naturale care iti vor proteja pielea. Pentru a menţine pielea feței cât mai sănătoasă, aplică o cremă de fata pentru barbati hidratantă, de fiecare dată dupa ce te speli.

Sunt o multime de creme pentru barbati pe piata, recomandarea noastra este sa alegi una naturala potrivita tipului tau de ten. 

6. Repetă acest proces doar de două ori pe zi

Spălarea excesivă va îndepărta uleiurile naturale produse de piele şi poate provoca iritaţii. Nu este necesar să te speli de mai mult de două ori pe zi, pentru a-ți menţine pielea sănătoasă.

Cu toate acestea, te poti spala mai des, dacă tocmai ai venit de la exerciții fizice și ai transpirat abundent.

Există multe tipuri diferite de hidratante faciale. Încearcă alegerea unui brand care poartă o formulă specială pentru bărbaţi, cum ar fi Neutrogena sau Nivea. Sau, poți folosi întotdeauna  o cremă hidratantă facială generică, în cazul în care ai un buget restrâns.

Set Barbierit

Cum să te bărbierește corect ?

1. Folosește un aparat de ras cu una sau mai multe lame

Dacă ești predispus la iritatii sau păr crescut sub piele, un aparat de ras cu mai multe lame poate face mai mult rău decât bine. Aceste aparate de ras cu lamă,  rad prea aproape la nivelul pielii şi provocă iritaţie. Aparatele de ras cu lamă dublă sau single, nu vor rade atât de aproape de piele, ajutând la prevenirea iritațiilor.

Aruncă aparatele de ras de unică folosinţă sau schimbă lamele  aparatului de ras o dată la cinci-șapte folosiri.

2. Umezește pielea înainte de a începe să te razi

Întotdeauna asigură-te că pielea este umedă înainte de a te rade pe față. Acest lucru va ajuta la umezirea țesutului pielii şi va înmuia firele de păr, care face mai uşoară operațiunea de bărbierire. Poți stropi cu apă caldă pe față  sau poți folosi un prosop înmuiat în apă caldă, storcându-l și apoi înfășurându-l în jurul feței și pe gât pentru ca pielea să fie pregătită de barbierit.

3. Folosește cremă sau spuma de ras naturală

Crema sau spuma de ras creează o barieră între piele şi aparatul de ras, acest lucru putând ajuta la prevenirea iritațiilor provocate de aparatul de ras. Daca ai probleme cu cresterea parului sub piele caută o cremă de ras cu acid glicolic sau acid salicilic pentru a preveni acest lucru. Aceste două ingrediente exfoliază pielea si ajută la prevenirea iritațiilor provocate de aparatul de ras. 

4. Barbierește-te în direcţia de creştere a firului de păr

Bărbierește apoi în direcţia creşterii firelor de păr. Fii prudent atunci când trebuie să te razi, dacă ești predispus la acnee nu încerca să te bărbierești. Este recomandat un bărbierit foarte uşor sau poți încercă să utilizezi un aparat de ras electric și să tunzi defapt părul facial.

5. Aplică balsam după bărbierit

Balsamul după barbierit ajută la combaterea iritației, a infecţiei şi a roşeții. Acesta poate, de asemenea, să strângă pielea, oferindu-i un aspect mult mai ferm. În plus, after shave-ul poate reduce inflamația.

Menține pielea sănătoasă cu o dietă sănătoasă

1. Incearcă să consumi cât mai mută vitamina A 

Vitamina A este un nutrient care ajută la menținerea fermității şi la  regenerarea pielii. Unele dintre cele mai bune surse de vitamina A sunt produsele lactate cu conţinut scăzut de grăsime, morcovii, cereale fortifiante şi ouăle.

Alimentatie bogata in vitamina A si antioxidanti

2. Include antioxidanți în dieta ta

Antioxidanții ajută la întărirea membranelor celulare și protejează celulele împotriva deteriorării. De asemenea, ajută organismul la regenerarea celulelor. Acest lucru poate duce la o piele mai sănătoasă și mult mai  vibrantă. Unele dintre cele mai bune surse de antioxidanţi sunt:

  • Fructele de pădure, căpşunii, murele şi afinele
  • Prunele
  • Ceaiul verde 

3. Adaugă omega 3 și acizi graşi în dieta ta

Omega 3 ajuta la captarea substanţe nutritive, de asemenea avand un rol important la retinerea apei in celulele, ceea ce duce la o pielea hidratata şi puternică. Cele mai bune surse de omega-3 sunt:

  • peştele, cum ar fi somonul si sardinele
  • nucile
  • ulei de rapiță.

4. Menține pielea hidratată

Apa este esenţială pentru nenumărate activităţi în organism. Cantitatea de apă standard recomandată,  ar trebui să fie de 8 pahare zilnic, aproximativ 2 litri .

5. Evită zahărul

Studiile indică faptul că o dietă bogată în zahăr duce la semne de îmbătrânire prematură, la riduri şi pete negre. Elimină  alimentele și băuturile pe bază de zahăr, pentru a proteja pielea de îmbătrânirea prematură.

Menține pielea sănătoasă cu un stil de viață sănătos

1. Folosește protecţie solară ori de câte ori eşti prezent în soare

Razele UV ale soarelui dăunează  celulelor şi poate duce la apariţia ridurilor si a petelor negre pe piele. Ar trebui ca întotdeauna să protejezi pielea cu o lotiune de protectie solara, atunci când sti ca vei fi expus razelor solare. Dermatologii recomandă utilizarea cel puţin a unei creme SPF30 sau daca esti mai sensibil chiar a unei protectii SPF50, pentru o protecţie adecvată. Amintește-ți să aplici  la fiecare 3-4 ore această cremă, pentru a avea o piele protejată.

2. Evită fumatul

Printre nenumărate riscuri ale fumatului se numara si efectele negative pe care le are asupra pielii. Fumatul îngustează vasele de sânge aproape de suprafața pielii, sufocând  substanţele nutritive esenţiale, iar acest lucru  duce la o acumulare de toxine. Pentru a menţine pielea sănătoasă, este ideal să îl elimini complet.

3. Redu stresul

Stresul poate duce la îmbătrânire şi la alte imperfecţiuni ale pielii. Ar trebui să faci tot ce poţi pentru a reduce nivelul de stres, care este dăunător nu numai pentru pielea ta, dar şi pentru starea ta generală de sănătate. 

4. Dormi cât mai mult

Organismul se repară în timp ce te odihnesti. Acest lucru înseamnă că orice daună a pielii din timpul zilei, se reface peste noapte. Dacă nu dormi suficient, pielea ta nu va avea timp să se regenereze. Încearcă să dormi timp de 8 ore sau cât mai des posibil. În timp vei vedea rezultatele, pielea ta va fi  mai sănătoasă și mai tânără.

Stil de viata sanatos barbati

5. Fă exerciţii fizice în mod regulat

Exerciţiile fizice sunt foarte benefice pentru sănătatea pielii tale. Acestea îți vor îmbunătății circulaţia sângelui, iar acesta  va transporta mai mult oxigen pielii. De asemenea, transpiraţia ține porii deschiși. Alege să faci un număr cât mai mare de exerciții fizice și vei vedea cum pielea ta va deveni mai bine hidratată și hrănită.

Sursa foto:

Freepik

Lasă comentariul tău
*