Căutați
Filters
Close

Cum folosești uleiul de cocos pentru păr şi ten

Cum folosești uleiul de cocos pentru păr şi ten

Folosirea uleiului de cocos este un mod minunat și natural pentru a face părul şi pielea moale, radiante şi sănătoase. Uleiul de cocos natural nu conţine substanţe chimice nocive. Dacă dorești să înveți cum să utilizezi ulei de cocos pe păr şi piele, continuă să citești articolul de mai jos.

Primul pas este întotdeauna verificarea efectelor uleiului de cocos asupra părului și a corpului tău. Pentru asta îți recomandăm să testezi unul dintre produsele noastre cu 99,9% ingrediente naturale active pe o zonă mică a corpului, de exemplu pe mână, iar dacă în termen de câteva minute nu a apărut nicio iritație la locul aplicării, ești în siguranță, poti să îl folosești liniștită. 

ulei de cocos 100ml

Ulei de cocos cosmetic cu ingrediente naturale 100 ml
Lotiune de corp cu ulei de cocos natural 200 ml

Lotiune de corp cu ulei de cocos natural 200 ml
Unt de corp cu ulei de cocos natural 200 ml

Unt de corp cu ulei de cocos natural 200 ml

 

Îngrijirea părului

Ulei de Cocos

1. Protejează-ți hainele.

Uleiul de cocos poate păta, deci pune pe tine un tricou vechi sau decolorat sau poți folosi chiar un prosop în jurul umerilor pentru a se evita pătarea hainelor tale . Cel mai bine este să începi tratamentul în baie, însă trebuie aplicat in asa fel incat sa iti permită să te deplasezi prin casă, în timp ce părul tău se înmoaie timp de câteva ore.

Prosop

2. Pune o cască de duș peste părul tratat.

Utilizează o cască de duş sau o bucată de folie din plastic sau chiar un tricou vechi. Alege ceva ce vei putea purta timp de câteva ore sau chiar peste noapte.

3. Pune 3-5 lingurițe de ulei de nucă de cocos într-un castron.

Cantitatea de ulei de cocos de care ai nevoie, depinde de lungimea şi grosimea părului. Pentru părul gros, folosește 5 lingurițe. Dacă părul tău este mai scurt şi mai subţire, ai nevoie de doar 3 sau 4 lingurițe.

Nu trebuie să folosești o cantitate foarte mare de ulei de cocos. Aplică uleiul pe secţiunea de mijloc şi de jos a părului. Evită să foloseşti o cantitate prea mare de de ulei, mai ales pe zona scalpului. Acest lucru va face ca părul tău să arate gras chiar şi atunci când este spălat bine. Părul tău produce de asemenea propriile uleiuri naturale, care provin de la nivelul scalpului.

4. Încălzește puțin uleiul.

Evită cuptorul cu microunde, deoarece se pot distruge compuşii bioactivi.

În cazul în care uleiul de cocos este in stare solidă îl poți topi foarte simplu cu mâinile. Topește o lingură de ulei de cocos, ţinându-l între palme şi frecându-l ușor. Uleiul de cocos se topeşte cu foarte puţină căldură.

O altă variantă ar fi să-l pui într-o cratiţă mică sau un castron pe aragaz. Redu intensitatea focului şi toarnă ulei în castron, să se încălzească și să se topească.

Poți, de asemenea, încălzi ulei de cocos prin trecerea recipientului inchis în care este depozitat pe sub apă caldă într-o chiuvetă până acesta se topeşte. Durează doar câteva secunde.

Uleiuri Cosmetice Naturale

5. Aplică uleiul de cocos pe părul tău. 

Toarnă puțin ulei de cocos în mână şi apoi începe aplicarea lui de la capete mai întâi spre vârfuri. Folosește-ți degetele pentru masaj. Evita aplicarea lui începând din zona scalpului. Continua masajul părului tău, până când vei observa că acesta este complet acoperit cu ulei.

Utilizează un pieptene pentru a te ajuta să distribui uleiul uniform. Piaptănă în jos de la rădăcini spre vârfuri.

Ar trebui să ai foarte mare grijă și de capetele firelor de păr, sunt chiar mai importante decât rădăcinile. Dacă este cazul, poți aplica ulei de cocos direct la vârfuri. Masează-le ușor cu mâinile.

Dacă ai părul subțire, aplică uleiul doar pe vârfuri.


Vrei să aflii mai multe despre Uleiul de Cocos? Citește noul articol despre cele 10 Beneficii ale Uleiului de Cocos


6. După ce ai aplicat uleiul pe păr, acoperă-l.

Pune o cască de duş, o folie de plastic sau tricou vechi peste cap şi înfășoară-l, astfel încât părul tău să fie complet acoperit.

Utilizează un prosop pentru a şterge picăturile care s-ar putea scurge pe față în timpul procesului de ungere.

Pentru părul subțire, strânge părul într-o coadă, înainte de ungere, pentru a evita scurgerea uleiului pe rădăcini.

7. Așteaptă cel puţin 2 ore.

Pentru cel mai bun efect este recomandat să păstrezi părul acoperit cel puțin 2 ore, iar daca timpul îți permite îl poți păstra așa chiar și peste noaspte. Cu cât mai mult cu atat mai bine. Numai așa te vei putea bucura de un păr mai sănătos și strălucitor.

8. Scoate casca de duș şi spală-ți părul.

Utilizează un şampon natural  pentru a spăla mult mai eficient uleiul de cocos. Spală-l de două sau de trei ori, până când părul nu se mai simte gras.

Uscare par

9. Lasă părul să se usuce.

Lasă-l să se usuce singur sau usucă-l cu foenul pentru a vedea efectele tratamentului. Ca rezultat ar trebui să te poți bucura deja de un păr moale, lucios și strălucitor.

Îngrijirea tenului

1. Curăță și demachiază corect tenul.

Stropește fața ușor cu apă, exfoliaz-o sau folosește o soluție de curățare. Tamponeaz-o  cu un prosop moale, asigurându-te că nu tragi de piele în jos. Pielea feţei este fragilă şi trăgând de ea poți provoca leziuni.

2. Aplică un pic de ulei de cocos în jurul ochilor.

Uleiul de cocos este este minunat pentru zona din jurul ochilor. Ajută la hidratarea pielii, reduce cearcănele şi ține ridurile la distanţă. Utilizează degetul pentru a aplica o cantitate mică de ulei sub ochi, concentrându-te pe zonele care au riduri. Apoi, mişcă uşor degetul pe întreg conturul ochilor pentru a distribui uniform uleiul.

E nevoie doar de o cantitate foarte mică, cât un bob de mazăre pentru fiecare ochi.

Evită să introduci ulei în ochi. Dacă acesta lucru se va întampla pentru o perioada scurtă de timp vei vedea în ceață, nu te speria!

3. Aplică ulei de cocos cu moderaţie în alte zone uscate.

Dacă ai tendinţa de a avea o piele foarte uscată între sprâncene, la tample sau în orice alt loc, aplică o cantitate mică de ulei de cocos, masează ușor folosind o mişcare circulară.

HIdratare buze cu ulei de cocos

4. Aplică ulei de cocos pe buzele tale.

Uleiul de cocos îți va înmuia şi hidrata buzele crăpate.

5. Folosește uleiul de cocos ca o cremă de față.

Dacă ai pielea uscată, atunci îți recomandăm aplicarea uleiului de cocos ca și o cremă de față. Cu toate acestea nu se recomandă utilizarea uleiului înainte de aplicarea machiajului, deoarece va afecta aspectul acestuia. Foloseşte-l după ce ai făcut duş sau după ce te-ai spălat pe față. Lasă-l să fie absorbit în piele timp de minim 10 minute înainte de aplicarea machiajului.

Poți folosi ulei de cocos pentru curățarea pielii. Ar trebui să fi atentă însă în cazul în care porii sunt predispuși la înfundare. Dacă ești îngrijorată că va fi prea gras pentru pielea ta, poți înlocui uleiul de cocos cu ulei de ricin.

Îngrijirea corpului

1. Aplică ulei de cocos după ce ai făcut duș sau baie.

Atunci când pielea este încă caldă şi suplă de la baie sau duş, uleiul de cocos va fi absorbit mult mai uşor.

2. Hidratează braţele cu o lingură de ulei de cocos.

Pregătește o linguriță de ulei și aplică-l pe braţul tău. Începe de la coate şi aplică ulei pe tot brațul. Masează utilizând mâna opusă până ce uleiul de cocos s-a topit şi a fost absorbit de pielea ta. Repetă procesul şi cu celălalt braţ.

Ingrijire picioare

3. Ai grijă de picioarele tale folosind doar două linguriţe de ulei de cocos.

Masează coapsele, genunchii, gamba şi piciorul cu ulei de cocos. Masează până când acesta este absorbit în totalitate în piele. 

4. Cu doar o linguriță de ulei de cocos corpul tău va fi mai hidratat.

Masează spatele, fesele, sânii sau orice alta zona care îți trece prin cap să o hidratezi. Poți folosi uleiul de cocos ca  pe oricare altă loţiune.

5. Lasă uleiul de cocos să fie absorbit de piele.

Este posibil să dureze aproximativ 15 minute, pentru a fi complet absorbit în piele. Între timp, poți sta în baie sau poți folosi un halat de baie, pentru a nu păta lucrurile de prin casă sau mobilierul.

Alete moduri în care te poți bucura de efectele benefice ale Uleiului de cocos 

Masaj cu ulei de cocos

1. Folosește ulei de cocos pentru masaj.

Amestecă ulei de nucă de cocos cu câteva picături de ulei de lavandă sau de trandafir, apoi masează-te cu el sau masează-ți senzual partenerul.

2. Utilizează ulei de cocos pentru a netezi buclele de păr.

Adaugă o cantitate foarte mică de ulei, cât un bob de mazăre între mâini și unge-ți părul pentru a scăpa de bucle.

3. Aplică ulei de cocos pentru a reduce aspectul cicatricilor.

Masează cicatricea cu o cantitate de ulei de nucă de cocos. Repetă de două ori pe zi. În timp vei vedea cicatricea redusă în mărime, uniformizându-se cu pielea.

4. Încearcă ulei de cocos pentru tratarea eczemelor.

Masează cu ulei de cocos locurile uscate sau pielea inflamată, pentru a calma mâncărimea şi a hidrata zona.

5. Utilizează ulei de cocos pentru a face părul mătăsos.

  • Se toarnă un pic de ulei de cocos într-un castron. Se încălzeşte uleiul la stadiu de cald, apoi se răceşte la temperatura camerei.
  • Se ia o cantitate mică în mâna.
  • Se aplică pe lungimea părului

Daca este posibil aplică-l seara iar dimineaţa spală părul. Părul tău va deveni mai mătăsos și mai puternic.

6. Utilizează ulei de cocos ca ulei pentru cuticule.

Spală-te pe mâini cu apă şi săpun natural. Aplică ulei de cocos pe cuticule. O cantitate foarte mică este mai mult decât suficientă. Masează cuticulele până observi că uleiul este complet absorbit.

7. Elimină machiajul cu ajutorul uleiului de cocos.

Aplică-l pe față și lasă-l să acționeze pentru câteva minute, apoi șterge-l cu o cârpă sau o dischetă din bumbac demachiantă şi spală-ţi fața așa cum o faci de obicei. Uneori funcţionează mai bine decât acele tampoane de machiaj pe care le folosești pentru a  demachia dermatograful persistent sau rimelul.

Produs recomandat: 

Ulei de cocos Cosmetic 100 ml

Ulei de Cocos Natural Cosmetic

Surse fotografii:

Lasă comentariul tău
*