Căutați
Filters
Close

Cum sa ai grija de corpul şi parul tau in timpul iernii

Cum sa ai grija de corpul şi parul tau in timpul iernii

Aerul rece de iarnă poate crea haos pentru piele şi păr. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea pielii și a părului în timpul sezonului rece al anului. Aceste lucruri nu te vor ajuta doar să arăți mai bine, ci pot chiar preveni  primele semne de îmbătrânire.

Înfășoară-te din cap și până în picioare

Investește într-o pereche de mănuşi călduroase, pentru a-ți proteja mâinile şi pentru a preveni ca pielea de pe ele să devină uscată și solzoasă. În cazul în care ai de gând să stai cu mâinile în zăpadă, recomandate sunt mănușile impermeabile, pentru ca apa să nu pătrundă  prin material, atunci când atingi zăpada. Nu uita să porți o pălărie, deoarece  aceasta ajută la protejarea părului de uscare şi îți va menține părul frumos și capul cald. Prea multă expunere la frig meteorologic dur, poate lăsa părul fragil şi uscat, făcându-l mai sensibil la deteriorare. Pentru a proteja pielea de pe gât și piept, poartă o eşarfă atunci când este posibil.

Acasă păstrează o temperatură potrivită

Dacă temperatura din casă este mult mai ridicată decât cea din afară s-ar putea să-ți iriți pielea din cauza șocului termic pe care îl suferă pielea la ieșirea din casă. În casă este recomandat să porți papuci de casă sau șosete călduroase pentru a evita să-ți răcești picioarele.

Același impact îl au dușurile sau băile calde. Pot provoca iritarea pielii pe perioada rece a anului. De aceea este foarte importanta atât hidratarea pielii cât și a părului în această perioadă.

Masca de par

Ai grijă de părul tău în funcție de anotimp 

Exista o multime de şampoane care ajuta ca părul să fie puternic şi sănătos în timpul iernii. Părul uscat, slab și fragil în timpul iernii, are nevoie  de tratament pentru a evita  o problemă gravă. Uită-te la şampoane şi balsamuri cu rol de protecție, pentru a proteja si a vindeca părul deja afectat, asigurându-te că acestea sunt  mai hidratante decât ceea ce foloseşti în mod normal. Cele mai bune produse sunt cele pentru tipul tău de păr. De asemenea, poate fi o idee bună să încerci un tratament de hidratare a  părului, o dată sau de două ori pe săptămână,  pentru a ajuta la repararea efectelor negative provocate de iarnă, încercând chiar un tratament realizat de tine, în casă.

Ca şi în cazul părului tău, trebuie ai grijă intens şi de pielea ta

Pielea devine mai uscată pe timp de vreme rece, mai ales daca este vânt, deoarece umezeala de pe piele se evaporă mai repede la vânt, iar pielea nu mai produce necesarul de ulei. Încearcă să folosești o cremă puțin mai grasă, decât cea utilizată pe timpul verii, însă asigură-te că este potrivită pentru tipul tău de piele. Asigură-te că o hidratezi  în fiecare dimineaţă, în special în cazul în care ai de gând să ieși afară.  Pielea poate deveni uscată şi solzoasă. Apoi, noaptea, înainte de a merge la culcare, spală-ţi fața pentru a elimina impuritățile şi poluanţii care ar putea irita pielea. Aplică o cremă hidratantă pentru ca pielea să se refacă  în timp ce dormi. De câteva ori pe săptămână ar trebui să utilizezi o exfoliere blândă,  pentru a proteja pielea de uscare, care poate deveni o problemă pe vreme rece.

După exfoliere, nu uitaţi să folosești un unt de corp pentru a preveni uscarea pielii. Pielea de pe corp nu are nevoie de foarte multă atenţie ca pielea de pe față, deoarece nu este  expusă atât de des, însă va avea nevoie de o îngrijire mai atentă în lunile mai calde.

Amintește-ți să  oferi gâtului și pieptului acelaşi tratament ca și pentru față,  deoarece aceste zone sunt expuse destul de des.

Balsam de buze

Dă buzelor o atenţie suplimentară pentru a  evita ca acestea să devenă crăpate și deshidratate 

Aplică un balsam de buze hidratant, atunci când îți faci ritualul de îngrijire a pielii, ca  făcând parte din rutină. Înainte de a merge afară,  se aplică Vaselină. Vaselina pentru buze creează o barieră de protecţie între aerul rece și buzele tale, blocând umiditatea.  (Amintește-ți că vaselina nu este de fapt un hidratant, ci doar un factor de protecţie, având nevoie să utilizezi în paralel  un alt balsam de buze alături de ea).

Ai putea face acest lucru cu uşurinţă, periind buzele pentru a le netezi şi a îndepărta celulele moarte. Fă acest lucru prin aplicarea unei cantități  generoase de vaselină pentru buze, apoi freacă fie chiar și cu zahăr, cu un deget acoperit cu un flanel grosier sau cu o periuță de dinți moale. Utilizează mişcări circulare şi apoi clătește-ți buzele şi aplică balsam. Mișcările trebuie să fie blânde, atunci când exfoliezi buzele, pentru a nu deteriora pielea delicată. Buzele nu trebuie să fie  frecate tare. Dacă pielițele moarte nu au fost îndepărtate în totalitate, așteaptă  până a doua zi, atunci când au devenit un pic mai flexibile şi fă din nou același tratament.

Crema de maini

Aplica zilnic cremă de maini ori de câte ori consideri ca este necesar

Acest lucru este important mai ales dacă nu porți mănuşi, pielea fiind expusă în mod constant la capriciile vremii reci, şi încă mulţi dintre noi uitând despre asta, până când constatăm că pielea devine uscată şi solzoasă, iar în unele cazuri cu fisuri ale capilarelor. Pentru a păstra pielea moale şi confortabilă, fă un masaj hidratant al mâinilor în fiecare dimineaţă şi seara, precum şi de fiecare dată când te speli pe mâini. Dacă ești îngrijorat că vei avea mâinile unsuroase, există creme pentru mâini non-gras disponibile. Dacă mâinile sunt extrem de uscate, aplica o cremă hidratantă adecvată de  noapte şi apoi poartă mănuşi din bumbac uşoare, care sunt disponibile pentru a fi purtate pe timp de noapte, menținând umiditatea mâinilor.

Odată ce ai spălat mâinile, asigură-te că le-ai uscat bine, înainte de a merge în frig. Nefăcând acest lucru, pielea va deveni mai vulnerabilă și predispusă la uscare.

O dieta echilibrata pe timp de iarna

O dieta echilibrată şi hidratare continuă

O dietă sănătoasă plină de nutrienți și vitamine, este cel mai bun mod de a menține părul și pielea cu un aspect şi senzaţie de sănătate. Este de asemenea, important să bei apă suficientă pentru a menţine pielea şi părul hidratate. O alimentaţie dezechilibrată va lăsa un deficit mare pentru păr și pentru piele. Mâncând foarte mult, de asemenea, va fi rău, deoarece vor aduce un surplus mult prea mare, atât asupra pielii cât și a părului.  Dacă ai probleme cu menţinerea unui regim alimentar echilibrat,  atunci ia multivitamine, dar, amintește-ți că acest lucru nu este un înlocuitor eficient,  pentru un lucru real.

Lasă comentariul tău
*