Căutați
Filters
Close

Beneficiile Uleiului de Argan asupra Pielii, Părului și Corpului

Beneficiile Uleiului de Argan asupra Pielii, Părului și Corpului

Ce proprietăti benefice are uleiul de argan cosmetic natural

Este bine de știut ca uleiul de argan poate fi folosit in doua moduri, si anume: la gatit si cosmetica. Versiunea cosmetice are un gust asemanator cu uleiul de susan si este ideal pentru organele interne.In schimb ulei de argan cosmetic natural ofera beneficii remarcabile pentru cel mai mare organ al corpului, mai exact pielea.

In mod tradițional uleiul de argan a fost utilizat la urmatoarele lucruri:

  • Protejează și vindecă infecțiile pielii
  • Combate acneea
  • Vindeca eczemele
  • Ajută la recuperare când cineva are varicelă
  • Vindecă fără probleme arsurile si pielea crepată

Minunat pentru piele, păr și unghii

Uleiul de argan cosmetic natural este absorbit foarte ușor și reglează pH-ul pielii, protejând în același timp în timpul expunerii la soare. De asemenea este un bun remediu pentru tratarea inflamarilor pielii sau a altor afectiuni cum ar fi eczemele si psoriazisul.

Ultilizarea in mod regulat a uleiului de argan pentru păr. piele sau unghii face minuni. Amintim doar cateva dintre aceste beneficii

  • Piele uscată

Hrănește și hidratează pielea uscată și protejează împotriva infecțiilor.

  • Ten gras

Reglează productia de sebum pentru a mentine uleiurile naturale ale pielii la un nivel normal. Utilizat regulat pielea nu va mai avea un aspect uleios.

  • Iritații sau mâncărimi ale pielii

Protejează pielea de la alergeni care pot provoca mâncărimi.

Ulei de Argan Cosmetic presat la rece

  • Acne

Controleaza supraproducția de sebum si calmeaza inflamatia cauzată de acnee; de asemenea, previne formarea cicatricilor urâte ale acneei pot lăsa în urme.

Îmbătrânire

Stimulează refacerea celulelor pielii si creste elasticitatea in timp ce netezeşte ridurile si liniile de expresie.

Uleiu de argan este benefic impotriva imbatranirii pielii

Soare

Deteriorările bogate in antioxidanti care protejeaza celulele de la lumina UV.

Eczeme si psoriazis

Ajuta la atenuarea simptomelor inflamatorii asociate cu psoriazisul. Este ideal si pentru problemele de imunitate sau alergii care declanseaza eczemele.

Culoarea parului

Repararea părului deteriorat. Hidratează instantaneu și previne vârfurile despicate în timp, restaurându-i strălucirea. Este ideal pentru a fi folosit pentru cresterea părului şi ajuta la prevenirea si tratarea scalpului uscat și a mâncărimilor.

Scalp

Păstrează scalpul sănătos și bine hrănit. Câteva picături vă vor proteja împotriva mătreții. Păstrează rădăcinile părului hidratate, protejate și bine hrănite.

Unghii

Păstrează unghiile puternice, sănătose și restabilește strălucire naturală. În acelaşi timp este ideal pentru unghiile fragile, întărindu-le.

Proprietăţiile uleiului de argan

Proprietăţile terapeutice ale uleiului de argan sunt multiple. Acest aspect face din uleiul de argan sa fie potrivit pentru a fi luat in considerare ca şi un ingredient activ in diverse produse cosmetice naturale. Cu toate acestea este foarte important de ştiut ce proprietăţi medicale are acet minunat ulei de argan:

  • Emolient - Este un bun hidratant.
  • Cicatrizant - Este un bun de vindecare a rănilor.
  • Anti-Sebumul - Un studiu a demonstat că aplicarea unui ulei de argan cosmetic natural (local) de două ori pe zi, timp de o lună reduce cantitatea de sebum (uleiul natural al pielii). Poate fi folosit cu succes pentru tratarea acneei in mod natural.
  • Anti-îmbătrânire - Aplicarea uleiului de argan regulat pe piele poate ajuta la mentinerea pielii puternice si sănătoase.
  • Antioxidant - Este un antioxidant foarte bun care reduce efectele radicalilor liberi atât în ​​exterior cât și în interior.
  • Hepatoprotector - Protejeaza ficatul. (ulei de argan comestibil)
  • Anti-diabetic - Uleiul de argan a demonstrat efectul său anti-hiperglicemic la șobolani. Aceast lucru înseamnă că poate preveni creşterea nivelului de zahăr din sânge.
  • Cholerectic - Crește secreția bilei din ficat.(ulei de argan comestibil)
  • Chemopreventiv - Capacitatea de a reduce sau întârzia cancerul. Uleiul de argan are un efect anti-proliferativ care inhibtă sau întârzie dezvoltarea celulelor maligne.
  • Hipolipemiant - Îmbunătățește profilul lipidic.
  • Antiatherogenic - Previne formarea leziunilor în vasele de sânge și contribuie la menținerea sistemului cardiovascular sănătos.(ulei de argan comestibil)

În concluzie proprietățile uleiului de argan il fac să fie alegerea perfectă pentru unele aplicații medicale, dar haidați să discutăm puțin și de valoarea necontestabilă pe care uleiul de argan cosmetic o are dacă este folosit regulat:

Masca de par cu ulei de argan

Ulei de argan pentru păr

Uleiul de argan poate fi folosit ca și un tratament minunat pentru păr. Ca și idee îl puteți încălzi și aplica direct pe scalp și pe părul umed, iar ulterior acoperiți cu o bonetă. Lăsați-l așa cel puțin o oră, sau ideal, dacă timpul vă permite îl puteți lăsa așa peste noapte. Rezultatele vor fi surprinzătoare. Firul de păr va fi mai fin și mai ușor de aranjat.

O altă metodă de a utiliza uleiul de argan in rutina dumneavoastra de îngrijire a părului ar fi să utilizati produse cosmetice naturale cu un conținut bogat de ulei de argan, ca de exemplu samponul de păr, balsamul sau masca de păr cu ulei de argan. Aceste produse sunt recomandate chiar si pentru foarte uscat sau deteriorat.

Ulei de argan ideal pentru tratarea acneei

Ulei de argan pentru tratarea acneei

Acneea este o afecțiune inflamatorie a pielii care se manifestă în diferite moduri. Acneea se poate dezvolta sub formă de coșuri, puncte, chisturi sau noduli ce pot apărea pe față, gât, piept, spate, umeri și partea superioară a brațelor.

Acneea nu cauzează numai un disconfort fizic, ea poate avea un impact major şi asupra vieţii sociale, atât în cazul adolescenților, cât și a adulților.

Uleiul de argan este unul din cele mai eficiente tratamente pentru acnee, fiind cel mai complet ulei (bogat în acizi grași nesaturați, antioxidanți, vitamine și minerale, nutrienți care restructurează, regenerează, reglează și curăță în profunzime pielea). Uleiul de argan reglează și excesul de sebum, răspunzător în majoritatea cazurilor de apariția acneei, curăță în profunzime și tratează porii. De asemenea, urmele lăsate de acnee sunt vizibil reduse, nutrienții săi acționând cu eficacitate în restructurarea epidermei.

Poate fi folosit cu succes in tratamentele împotriva acneei. Adaugaţi 30-40 ml de ulei de argan cosmetic presat la rece şi aproximativ 6-7 picaturi de extract de ulei din arbore de ceai. Aplicaţi local acest amestec iar ulterior după 5 minute spălaţi. Acest lucru ajută în special la reducerea producţiei de sebuum în exces.

In concluzie uleiul de argan are proprietăți benefice pentru piele și poate fi folosit chiar și de unul singur, vindecând cicatricile lăsate de acnee.

Ulei de argan pentru reducerea ridurilor de expresie si a celor din jurul ochilor

Uleiul de argan are un continut foarte mare de vitamina E și multe alte substanțe nutritive care sunt foarte bune pentru piele, hrănind-o în profunzime. Tot ce trebuie sa faceți este să folosiți cu regularitate o crema de zi sau de seara cu ulei de argan sau să aplicat direct o cantitate foarte mica de ulei de argan direct pe tenul dumneavoastra.

Ulei de argan pentru unghii

Atunci când ai unghiile foarte subțiri și fragile, când observi că se rup cu ușurință nu mai are rost să suferi. Există un remediu simplu pentru a rezolva această problemă. Combină uleiul de argan cu sucul de lămâie și aplică acest amestec pe unghii. Recomandat este să repeți acest tratament de două ori pe zi câte 10 minute. Ulterior se poate șterge cu un tampon demachiant. Uleiul de argan te va ajuta să îți recapeți grosimea, rezistența și elasticitatea unghiilor.

Efecte adverse ale uleiului de argan

Nu există până în acest moment probleme medicale rezultate în urma utilizării uleiului de argan. Cu toate acestea pentru unele persoane poate fi iritant, provocand mancarimi.

Ulei de argan pentru perioada sarcinii

Vergeturile sunt o problemă pe care femeile gravide o întâmpină deseori, de aceea pentru a nu rămâne urme după naștere se recomandă utilizarea uleiului de argan. Doar cateva picaturi de ulei de argan cosmetic aplicate pe sâni, burtică și coapse în timpul sarcinii vor reduce considerabil probabilitatea de a dezvolta vergeturi inestetice.

Ulei de argan pentru picioare și mâini

Proprietățile emoliante ale uleiului de argan fac ca acest produs cosmetic natural să fie ideal pentru mâinile uscate sau pentru pielea crăpată de la picioare. Hidratează și înmoaie pielea, lăsând mâinile și picioarele suple și plăcute la atingere. 

În magazinul nostru sunt disponibile atât creme de mâini și picioare cât și ulei de argan cosmetic presat la rece.

Cel mai bun lucru despre uleiul de argan

Este acela ca poate fi folosit în siguranță, chiar si dupa desfacerea ambalajului. Este un produs versatil care poate fi folosit atat de unul singur cât și în combinație cu alte ingrediente active naturale pentru a vă bucura de efectele sale benefice. Acest ulei miracol vă poate schimba viața. Trăind într-un mod mult mai sănătos și mai aproape de natura.

Uleiuri cosmetice Naturale Presate la rece

Referințe:

1. Therapeutic potential of argan oil: a review. Manfalouti et al. Journal of Pharmacy and Pharmacology

2. Acne.org

3. Antiproliferative effect of polyphenols and sterols of virgin argan oil on human prostate cancer cell lines. Bennani et al. Cancer Detection and Prevention.

4. Consumption of argan oil (Morocco) with its unique profile of fatty acids, tocopherols, squalene, sterols and phenolic compounds should confer valuable cancer chemopreventive effects. Khallouki et. al.European Journal of Cancer Prevention.

5.Argan oil phenolic extract inhibits low-density lipoprotein oxidation and has hypolipemiant properties. Berrougui et al.

6.Antidiabetic Activity Assessment of Argania spinosa Oil. Bnouham et.al.Journal of Complementary and Integrative Medicine

7. Characterization of Fatty Acid Profile of Argan Oil and Other Edible Vegetable Oils by Gas Chromatography and Discriminant Analysis. Rueda et.al.

8. Argan Oil Profile – Mountain Rose Herbs

Articole pe aceasta tema:

Lasă comentariul tău
*