Căutați
Filters
Close

Cum aflăm dacă un ulei de argan este contrafăcut sau nu

Cum aflăm dacă un ulei de argan este contrafăcut sau nu

Cum aflăm dacă un ulei de argan este Contrafăcut sau Nu

Uleiul de argan câştigă o popularitate din ce în ce mai mare, iar acest lucru se vede şi în numeroasele magazine online sau offline de cosmetice naturale care promoveaza din ce in ce mai mult "uleiul de argan pur". 

Din păcate există o multime de branduri pe care ar trebui să le evitaţi. O dată citit acest articol o sa vă ajute să întelegeti mai bine că nu e suficient sa scrie pe eticheta Ulei de argan din Maroc (Argan Oil of Morocco sau multe alte combinatii de cuvinte).

Este foarte dificil si consuma mult timp producerea uleiului de argan, de aceea cele la preturi foarte joase de multe ori sunt contrafacute sau prelucrate de mult prea multe ori. Mai jos am prezentat cateva lucruri care va vor ajuta sa alegeti mai bine daca merita sa investiti sau nu intr-un anume produs.

1. Ingredientele conţinute

Lista de ingrediente ar trebui sa fie foarte scurtă. Ideal ar fi sa scrie doar Ulei de argan 100% sau Argania Spinosa Kernel Oil.

2. Sticla

Exista o mare varietate de sticle in care este prezentat uleiul de argan, fie transparente fie din plastic. Ambele ambalaje pot deteriora uleiul de argan,  dar orice producator de Ulei de Argan de inalta calitate nu ar pune acest aur lichid in nimic altceva decat in sticla de culoare inchisa (albastru cobalt sau chihlimbar).

Aluminiu sau otelul inoxidabil sunt de asemenea niste alegeri foarte bune. In concluzie daca sticla are o culoare deschisa si permite trecerea luminii aceasta va distruge unele din proprietatile uleiului de argan.

3. Preţul 

Uleiul de argan este foarte dificil de obtinut, fiind nevoie de foarte multe ore de munca. In concluzie nu exista ulei de argan veritabil la pret mic. Un pret corect ar trebui sa fie incepand de la 70-80 de ron/100 ml . Uneori puteti gasi ulei de argan culinar sub acest pret, s-ar putea sa fie pretul corect.

4. Mirosul

Uleiurile de argan care miros îngrozitor ar trebui evitate, cel mai probabil e deja rânced. De asemenea în cazul in care uleiul de argan are o aroma delicioasa pe care v-ar plăcea sa o gustati, ar putea fi destinat utilizarii culinare.

Acesta este pregatit din miezurile fructului de argan, care a fost mai intai prajit. Este ideal pentru salata ta, dar nu vei vedea rezultatele dorite pe pielea si parul tau.

Uleiul de argan pur, trebuie sa aiba un miros foarte fin si placut, de sambure. Sub nicio forma nu trebuie sa miroasa urat (cel mai probabil in acest caz este ranced) sau sa miroasa strident, chiar daca placut. Nu prezinta incredere nici cel fara miros, deoarece inseamna ca a fost supus unor proceduri mecanice de rafinare si orice procedura in plus, distruge din calitatile uleiului.

5. Textura 

Un ulei de argan pur se absoarbe foarte repede in piele. Daca pui o picatura, masezi si totusi pielea ta ramane uleioasa, inseamna ca acel ulei nu este pur sau este din cel comestibil care pe cat e de aromat si gustos in salate, nu e cu nimic mai bun decat orice alt ulei pe piele.

6. Conservanti

Uleiul pur de argan nu are nevoie de conservanti, fie ei si naturali, deoarece are un termen de garantie foarte mare de la data obtinerii lui.

Asadar, nu vă lăsaţi păcăliţi de ofertele promoționale cu prețuri suspicios de mici.Pentru banii pe care ii investiți în frumusețea și sănătatea voastră, meritați un produs de calitate care sa aibă efectele promise. 

Dacă nu indeplineste macar o mare parte din acestor conditii minime, mai bine lasă-l si caută până îl găsești pe cel autentic.

Recomandarea noastră este Uleiul de Argan de la Macrovita. (calitate deosebită la un super preț).

Ulei de argan cosmetic natural presat la rece la un super pret

Iar daca esti in cautarea unor produse cosmetice naturale cu ulei de argan accesează categoria noastra: 

Produse cosmetice naturale cu ulei de argan

Articole pe aceasta tema:

 

 

Lasă comentariul tău
*