Căutați
Filters
Close

Ce este psoriazisul și cum se tratează?

Ce este psoriazisul și cum se tratează?

Despre psoriazis

Psoriazisul este o boală autoimună care provoacă erupţii pe piele şi afectează de obicei coatele, genunchii sau scalpul, deşi pot apărea în oricare altă parte a corpului. Unii oameni au raportat că psoriazisul reprezintă o senzaţie de mâncărime, arsură şi înţepătură. Această boală este deseori asociată cu alte afecţiuni grave cum ar fi diabetul, bolile de inimă şi depresia. În cazul în care apare o erupţie care nu dispare cu un medicament uzual, trebuie contactat de urgenţă medicul. 

Cum poţi contacta psoriazis?

Oamenii de ştiinţă încă nu au descoperit ce anume provoacă psoriazisul, dar ştim că sistemul imunitar şi genetica joacă un rol major în dezvoltarea acestei boli. La persoanele cu psoriazis celulele pielii cresc într-un ritm anormal de rapid, ceea ce determină acumularea leziunilor de psoriazis.

Boala se dezvoltă atât la femei cât şi la bărbaţi în aceeaşi măsură. Psoriazisul apare de asemenea în toate grupurile rasiale, dar cu rate diferite şi se dezvoltă adesea la persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, dar se poate dezvolta la orice vârstă. Aproximativ 10-15 % dintre bolnavii cu psoriazis au vârsta mai mică de 10 ani, cu toate că acest lucru este destul de rar. Această boală nu este contagioasă iar leziunile nu sunt infecţioase, drept urmare este considerat greşit că această boală se poate transmite de la o persoană la alta. 

Cum este diagnosticat psoriazisul?

Nu există teste speciale de sânge sau instrumente de diagnosticare a acestei boli autoimune. Un dermatolog sau un furnizor de servicii medicale examinează de obicei pielea afectată şi determină dacă boala este sau nu psoriazis.

Cum vine natura în ajutorul bolii psoriazis?

Menţinerea sănătăţii pielii este importantă pentru a avea un organism sănătos. Natura vine în întâmpinarea problemelor determinate de psoriazis, printr-o combinație unică de ingrediente care se reunesc în crema produsă de către Macrovita, ”crema hidratantă pentru calmarea iritațiilor și psoriazis”.

Crema hidratanta pentru calmarea iritatiilor si psoriazisului

Această cremă are în compoziție plante obținute din culturi Bio, certificate, care se cunosc din vechime ca având efecte reparatoare miraculoase. Aloe Vera a demonstrat rezultate foarte bune în bolile de piele, fiind utilizată atât în tratamentele locale, cât și ca adjuvant, pe cale orală, sub forma sucului de aloe vera. S-a constatat că această plantă, pe lângă rolul benefic pe care îl are în tratamentul psoriazisului, şi-a demonstrat eficiența și în diminuarea ridurilor, vergeturilor şi în lupta împotriva hiperpigmentării. De asemenea, pare a fi capabilă să accelereze vindecarea prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, prevenind necroza în jurul rănilor. Uleiul de măsline din compoziție are rol hidratant, emolient și anti-oxidant, iar gălbenelele și mușețel au rol antibacterian, antifungic, antiinflamator și antiiritant, combinația dintre acestea dând naștere unei creme perfecte, capabile să ajute la ameliorarea crizelor de psoriazis.

Alte remedii naturiste, care sunt la îndemâna oricui, vor fi enumerate în cele ce urmează. Care este beneficiul utilizării acestora? Reacțiile adverse practic nu vor exista și nici nu vor crea dependență.

1. Folosește produse cosmetice pentru piele sensibilă, de preferat bio

Dacă ai psoriazis nu poti folosi o crema doar pentru că ai văzut-o într-o reclamă. Alege cu atenție produsele cosmetice folosite pentru a nu agrava situația. Variantele de cosmetice naturale sunt ideale pentru tine. 

2. Ai grijă la dietă

Consumă alimente cu efecte antiinflamatoare de genul somonului, macroului, sardinelor, semințelor de in, chia, nuci, avocado,ulei de măsline. Deoarece este o boală de natură inflamatorie, consumul acestor alimente va avea efecte benefice.  Renunță la alimente prăjite, procesate și diminuează pe cât posibil consumul de zahăr. Toate acestea favorizează inflamația, lucru pe care cei ce suferă de psoriazis trebuie să îl evite.

3. Evită dușurile cu apă fierbinte

Atunci când folosim apa fierbinte avem o senzație plăcută, dar aceasta este ceva de moment. Aceasta acțiune nu duce decât la intensificarea mâncărimilor. Nu este indicată nici  folosirea de creme exfoliante deoarece acestea pot agrava erupția.

4. Băi terapeutice

Acestea ameliorează senzația de mâncărime și ajută în eliminarea pielii descuamate. Atunci cand faci baie, poți adăuga în apă diverse produse hidratante (uleiuri hidratante, sare amară). Este recomandat sa petreci cel putin 15 minute in apa pentru a vedea efectul. După ce ai terminat, pentru uscarea pielii folosește un prosop fin și tamponează-ți ușor pielea cu el, fără a  incerca să usuci pielea prin fricțiune, deoarece așa doar vei irita și mai rău porțiunile lezate.

5. Folosește uleiuri esențiale

Folosirea uleiurilor esenţiale reprezintă un alt remediu naturist cu efecte miraculoase în multe cazuri. Uleiul esential de arbore de ceai aplicat direct pe pielea cu probleme reduce inflamația și ameliorează semnele lăsate de boală pe pielea ta.

 

Acum te poți trata foarte ușor! Alege o cremă pentru tratarea psoriazisului, a eczemelor sau a iritațiilor din categoria de tratamente naturiste:

Crema hidratanta pentru calmarea iritatiilor si psoriazis 100 ml

Crema pentru piele crapata, eczeme si psoriazis 60 ml

Ulei Cosmetic Arbore de Ceai 100 ml

Ulei de Argan Cosmetic 100 ml

 

Lasă comentariul tău
*