La ce pot folosi uleiul cosmetic natural

La ce pot folosi uleiul cosmetic natural

Uleiurile cosmetice naturale sunt recunoscute pentru proprietățile benefice  terapeutice pe care le au și pentru faptul că ajută la vindecare anumitor boli de piele. La nivel mondial, toată lumea aleargă după produse care să întinerească pielea, să o mențină frumoasă și strălucitoare cât mai mult timp. Dintre toate aceste produse naturale, uleiurile esențiale par să corespundă cel mai mult acestor cerințe. 

Ulei de Argan - presat la rece

Ulei de argan presat la rece la super pret

Uleiul de argan bogat în vitamina E, conține în principal acizi grași de tipul acidului oleic, acidului alfa linoleic, acidului palmitic, acidului linoleic, acidului miristic. Acesta are efect anti-inflamator, hidratează pielea și părul în profunzime și are efect revigorant.

Efectele uleiului de argan

Uleiul de argan are un  efect emolient și crează o barieră împotriva deshidratării țesutului adipos. Deoarece este un antioxidant, vindecă și  cicatrizează afecțiunile pielii cauzate de coșuri, tratează acneea și multe alte boli ale pielii, reduce ridurile si luptă împotriva îmbătrânirii acesteia.

Aplicat la nivelul ascalpului, îndepărtează seboreea și mătreața într-un mod delicat, dând vigoare firelor de păr deteriorate de vopsea sau de soluțiile pentru permanent. Redă elasticitatea părului, previne căderea părului stimulând creșterea firului de păr, hidratează părul redându-i suplețea, evită apariția mătreții, a mâncărimii și a iritațiilor.

Beneficii ale uleiului de argan

Beneficiile aduse de uleiul de argan sunt tratarea pielii uscate, a eczemelor, a acneei și pentru reducerea ridurilor profunde. Acesta este folosit pentru întreținerea, catifelarea și frumusețea pielii în general, a părului, a unghiilor și a buzelor uscate. Acest ulei de argan poate fi folosit cu succes și pentru pielea sensibilă a bebelușilor.  Având proprietăți hidratante, acesta poate fi folosit și pentru masajul terapeutic, dând un efect benefic, de hidratare a pielii. Ajută la restabilirea ph-ului natural al pielii. Reprezintă un real ajutor în stoparea excesului de subuum în cazul tenului gras. Femeile însărcinate îl pot aplica pe suprafata pielii abdomenului, pentru a preveni apariția vergeturilor.

Pentru ce tip de păr este indicat

La modul general uleiul de argan este indicat pentru toate tipurile de păr, cu precădere pentru părul deteriorat, uscat și cu vârfurile despicate, datorită conținutului bogat de vitamina E. Aplicat pe scalpul capului și pe firele de păr, are proprietăți calmante și răcoritoare, făcându-l neted și ușor de pieptănat și de coafat. Contribuie la creșterea sănătoasă a părului, pătrunde în firele de păr redându-le elasticitatea, repară membrana celulară a firului de păr și reprezintă o sursă bogată de substanțe nutritive esențiale.

Ulei de cocos - presat la rece

Ulei de cocos presat la rece la pret avantajos

Uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și antifungice și mai mult decât atât, este un produs hidratant foarte indicat pentru epidermă. Acesta conține grăsimi saturate, are un conținut bogat de vitamina E, vitamina K și un conținut bogat de Fier.

Beneficii pentru piele

Este destinat în mod special pielii uscate, crăpate, deshidratate, iritate și inflamate a mâinilor, înlătură senzația de uscăciune, elimină vânătăile, hidratează lasând pielea fină și catifelată, încetinește procesul de îmbătrânire a pielii, tonifică pielea și o înfrumusețează, dându-i strălucire.

Beneficii pentru păr

Uleiul de cocos bogat în vitamina E, stimulează creșterea firului de păr, îl tonifică,  ajută la stoparea căderii părului, previne apariția mătreții, tratează bolile scalpului dându-i strălucire și suplețe.

Recomandare ulei de cocos

Uleiul de cocos este recomandat pentru întreținere tuturor tipurilor de piele, în special a pielii uscate  și tuturor tipurilor de păr, cu precădere pentru părul uscat și deteriorat.

Ulei de jojoba - presat la rece

Ulei de jojoba presat la rece la pret avantajos

Uleiul de jojoba are proprietăți deosebite datorită conținutului bogat de Vitamina E și  antioxidanți.

Utilizări ale uleiului de jojoba

Acesta poate fi utilizat pentru hidratarea corpului, nu lasă senzația de grăsime pe piele și nu o încarcă deoarece  este absorbit în totalitate de piele. Uleiul de jojoba este recomandat în special pentru tenul gras, deoarece reglează secreția de sebuum. Pulverizat pe păr, acesta acționează ca un balsam.

Reduce ridurile și redă aspectul sănătos al tenului, folosit ca demachiant calmează și tonifică pielea feței, calmează pielea sensibilă, atenuează simptomele arsurilor solare.

Beneficii pentru piele 

Uleiul de jojoba este similar cu sebumul, fapt ce-l face unic, un lucru deosebit față de alte uleiuri obtinute din seminte, este ca uleiul de jojoba este structural si chimic similar cu sebumul uman, produs de glandele sebacee ale pielii.In majoritatea cazurilor actioneaza ca substitut pentru sebum, oferind beneficii similare sau chiar superioare pentru sanatate. 

Beneficii pentru păr

Se vor adauga cateva picaturi de ulei de jojoba in balsamul de par pe care in ultilizati sau se poate folosi ca atare. Acesta poate fi folosit pe parul umed, inainte de uscare sau poate fi aplicat pe parul uscat, pentru a-i oferi stralucire si pentru a mentine sanatatea cuticulelor. Uleiul de jojoba hidrateaza scalpul si ajuta la prevenirea matretii sau a altor afectiuni ale scalpului.

Beneficii pentru ten

Efect de hidratare .Acest tip de ulei este deseori folosit in tratamentele cosmetice si in cele pentru infrumusetare. Dupa ce aplicati orice fel de crema faciala hidratanta, adaugati cateva picaturi de ulei de jojoba pentru a amplifica proprietatile hidratante ale cremei. 

Poate fi folosit de asemenea si ca un demachiant.Intrucat uleiul de jojoba nu este iritant pentru ochi si nici nu provoaca alergii, il puteti folosi pentru indepartarea machiajului din jurul ochilor, dar si pentru indepartarea fondului de ten, fardului de obraz si a rujului.

Ulei de lavanda - presat la rece

Ulei de lavanda presat la rece la super pret

Lavanda este una dintre cele mai puternice plante de leac din lume, care ofera alinare atat fizica cat si psihica/emotionala in diverse probleme, cum ar fi: arsuri, migrene, insomnii, muscaturi de insecte, afectiuni ale pielii, infectii, stres si tensiune nervoasa.

Uleiul de lavanda face minuni in ceea ce priveste pielea si tenul. Doua dintre beneficiile majore ale acestei plante sunt date de proprietatile sale antifungice si antiseptice, care grabesc procesul de vindecare si reduce formarea cicatricilor.

Beneficiile folosirii uleiului de lavanda

Uleiul de lavanda este folosit pentru catifelarea si calmarea pielii, avand proprietati extraordinare de tratare a arsurilor si petelor.

Lasă un comentariu

Scroll