Căutați
Filters
Close

Ce inseamna SPF, UVB sau UVA ?

Ce inseamna SPF, UVB sau UVA?

Poate v-ati intrebat ce inseamna UVB si UVA ?

Razele de tip UVB joacă un rol important în producerea vitaminei D. Aceasta împiedică apariţia cancerului, susţine sistemul imunitar si reglează sistemul hormonal. Acestea sunt și cele care fac ca pielea să se bronzeze după expunerea la soare prin stimularea producerii de melatonină, un pigment al pielii care acționează ca o barieră de protecție împotriva daunelor produse de lumina solară. Tot acestea sunt si cele care datorita expunerii indelungate produc arsuri ale pielii .

Medicii recomandă şi evitarea expunerii la soare între orele 11.00-18.00, dar, dacă este absolut necesară ieşirea din casă la orele amiezii, folosiţi o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere din fibre naturale, de culori deschise. De asemenea este recomandata expunerea la razele UVB pentru perioade scurte de timp, protejandu-va pielea cu o crema de protectie solara naturală.

In schimb Razele UVA sunt cele mai periculoase imbatranind pielea si provocand aparitia cancerului. Acestea patrund in profunzime si pot modifica structura celulelor pielii. Ele afecteaza productia de colagen si elastina ceea ce face ca pielea expusa des la soare sa se rideze si sa imbatraneasca prematur. Recomandam hidratarea pielii dupa o expunere la soare pentru a evita imbatranirea prematura a acesteia.

Cum aplicam corect crema de protectie solara ?

Laptele hidratant de protectie solara ar trebui distribuit in cantitati suficiente si uniforme pe tot corpul. Pentru eficienta aceste trebuie aplicat cu generozitate si masat pana cand patrunde in piele.

Produse cosmetice naturale pentru protectie solara

Produsul trebuie aplicat inainte de expunerea la soare cu aproximativ 15-20 de minute pentru a reusi sa fie absorbit de piele. Operatiunea trebuie repetata imediat dupa ce ati intrat in apa, ati transpirat sau v-ati sters cu prosopul.

Ce înseamna SPF si cum poate fi interpretat ?

Toate cremele de protectie solara naturale comercializate de www.biospot.ro au inscriptionate pe ambalaj factorul de protectie solara, pe scurt SPF si un numar. Acesta indica numarul de minute in care ne putem expune la soare fara sa ne ardem pielea. Cu cat SPF - ul este mai mare cu atat putem sta mai mult la soare.

Sa presupunem ca pielea noastra se inroseste dupa 20 de minute de stat in soare fara crema de protectie; daca aceasta ar fi aplicata corect (si reaplicata) , SPF30 v-ar permite sa stati in soare de 30 de ori mai mult fara sa va ardeti. Asadar teoretic ati putea sta 600 de minute, sau 10 ore in soare.

Ar trebui așadar să alegem creme naturale cu un factor de protecție solară cât mai ridicat. Dar diferentele intre o crema cu SPF ridicat si una cu SPF mediu nu sunt chiar asa de mari.

  • SPF 15 – protejeaza de 94 % din radiații
  • SPF 30 – protejeaza de 97 % din radiații
  • SPF 50 – protejeaza de 98 % din radiații

Diferența între SPF 15 și SPF 5O este de doar 4% în ceea ce privește absorbția razelor solare !!!

Foarte important este așadar și conținutul în substante protectoare !

Cele mai eficiente sunt cele mineraleorganice și organo-minerale.

Ce ar trebuie sa facem dupa ce ne intoarcem de la plaja ?

  1. Va propunem un dus revigorant in care sa folositi un gel de dus  cu un continut bogat de aloe vera . Acest gel din aloe vera reimprospateaza si calmeaza pielea obosita si deshidratata, oferind instant un efect de calmare si reimprospatare. Calmeaza de asemenea si arsurile solare minore si iritatiile.
  2. Dupa dus va propunem sa aplicati o crema hidratanta, un unt de corp sau o lotiune dupa plaja . Repetati aceasta operatiune si alegeti un produs bogat in ingrediente naturale active. Numai asa veti putea proteja pielea dumneavoastra.

Va asteptam cu drag pe www.biospot.ro pentru a va alege orice produs cosmetic natural.

Ti-a placut articolul nostru?

Urmareste-ne si pe FACEBOOK  pentru si mai multe sfaturi pentru o viata frumoasa si sanatoasa!

 

Lasă comentariul tău
*