Ce este psoriazisul si cum se tratează

Ce este psoriazisul si cum se tratează

Despre psoriazis

Psoriazisul este o boală autoimună care provoacă erupţii pe piele şi afectează de obicei coatele, genunchii sau scalpul, deşi pot apărea în oricare altă locaţie a organismului. Unii oameni au raportat că psoriazisul reprezintă o senzaţie de mâncărime, arsură şi înţepătură. Această boală este asociată cu alte afecţiuni grave cum ar fi diabetul, bolile de inimă şi depresia. În cazul în care apare o erupţie care nu dispare cu un medicament uzual, trebuie contactat de urgenţă medicul. 

Cum poţi contacta psoriazis?

Oamenii de ştiinţă încă nu au descoperit ce anume provoacă psoriazisul, dar ştim că sistemul imunitar şi genetica joacă un rol major în dezvoltarea acestei boli. La persoanele cu psoriazis celulele pielii cresc într-un ritm anormal de rapid, ceea ce determină acumularea leziunilor de psoriazis.

Boala se dezvoltă atât la femei cât şi la bărbaţi în aceeaşi măsură. Psoriazisul apare de asemenea în toate grupurile rasiale, dar cu rate diferite şi se dezvoltă adesea la persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, dar se poate dezvolta la orice vârstă. Aproximativ 10-15 % dintre bolnavii cu psoriazis au vârsta mai mică de 10 ani, cu toate că acest lucru este destul de rar. Această boală nu este contagioasă iar leziunile nu sunt infecţioase, drept urmare este considerat greşit că această boală se poate transmite de la o persoană la alta. 

Cum este diagnosticat psoriazisul?

Nu există teste speciale de sânge sau instrumente de diagnosticare a acestei boli autoimune. Un dermatolog sau un furnizor de servicii medicale examinează de obicei pielea afectată şi determină dacă boala este sau nu psoriazis.

Cum vine natura în ajutorul bolii psoriazis?

Menţinerea sănătăţii pielii este importantă pentru organismul sănătos. Multe persoane dezvoltă boli care afectează pielea, inclusiv cancer, herpes şi celulită, însă natura vine în ajutor cu plante care sunt frecvent utilizate pentru tratarea lor. Utilizarea de tratamente naturiste este la fel de veche ca şi omenirea. Tratamentul natural este ieftin şi prezintă siguranţă, materia primă folosită fiind planta naturală.

Aloe Vera a demonstrat rezultate foarte bune în bolile de piele şi este adesea luată pe cale orală sub formă de suc sau sub formă de alifie aplicată pe piele. S-a constatat de asemenea, că această plantă nu tratează numai psoriazisul ci şi-a demonstrat eficienţa în tratarea ridurilor, vergeturilor şi împotriva pigmentării. De asemenea, pare a fi capabilă de a accelera vindecarea prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, prevenind moartea celulelor în jurul rănilor.

Folosirea de culturi antice ca dezinfectant, pot ajuta la ameliorarea simptomelor mergând până la vindecarea psoriazisului, Poţi cumpăra produse organice de la magazinul online, aplicând pe zonele afectate timp de mai multe săptămâni. Unele remedii cum ar fi capsaicina sau alifiile cu ardei iute, dau o senzaţie de cald şi au rolul de a bloca terminaţiile nervoase care transmit durerea, precum şi la reducerea inflamaţiei şi a roşeţii asociate acerstei boli.

Adăugarea de sare de la Marea Moartă în apa de baie elimină celulele moarte şi mâncărimea. Aplică apoi pe piele, imediat după baie o cremă hidratantă ce va avea ca rezultat o îmbunătăţire a simptomelor bolii si a  texturii pielii.

Folosirea uleiurilor esenţiale reprezintă un alt remediu naturist cu efecte miraculoase în multe cazuri.

Astăzi o varietate de metode naturiste sunt folosite pentru tratarea diverselor boli iar studiile arată că multe dintre ele au proprietăţi antivirale şi antifungice.

Acum te poți trata foarte ușor alege o crema pentru tratarea psoriazisului, a eczemelor sau a iritațiilor din categoria de tratamente naturiste:

Cremă hidratantă pentru calmarea

iritațiilor și psoriazis 100 ml

Lasă un comentariu

Scroll