Căutați
Filters
Close

5 Sfaturi Utile și Rapide despre cum să ai grijă de părul tău acasă

5 Sfaturi Utile și Rapide despre cum să ai grijă de părul tău acasă

Stai acasă prea mult timp și părul tău începe să arate ca și cum ar avea nevoie de ajutor?

Află cum poți avea grijă de părul tău în confortul propriei case. 5 Sfaturi utile și rapide pentru rezultate garantate.

Înainte de pandemie lucrurile stăteau mult mai ușor în viața ta. Saloanele de coafură erau deschise, magazinele cu produse specializate pentru îngrijirea părului erau mai accesibile. Ei dar ce să faci acum? Trebuie să găsești o cale să îi faci viața mai ușoară și părului tău. 

Și tu ai probleme cu părul tău?

 

Nu intra în Panică. Te ajutăm noi.

Știm prin ce treci și tocmai de aceea vrem să venim în ajutorul tău. Urmează pașii următori și viața ta va fi din ce în ce mai ușoară:

1. Cum se periază corect părul?
2. Cum spălăm și hidratăm corect părul? 
3. Are rost să folosim Balsam de păr?
4. De ce să folosim Masca de Păr?
5. Cum se usucă corect părul?

Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt. Experții în îngrijirea părului folosesc aceste tehnici de mult timp doar că încearcă să le păstreze doar pentru ei.

1. Cum se periază corect părul

Este indicat să vă periați părul înainte de a-l spăla pentru a înlatura celulele moarte de pe piele și pentru a-l descurca. Periați încet și blând pâna la capătul firelor. Foarte important - folosiți periile tip arici. care vor ajuta la distribuția uniformă a grăsimii pe păr pentru a proteja și hrăni si capetele firelor.

Iată cum trebuie să-ți periezi părul corect pentru a te bucura de o podoabă capilară sănătpasă și cu un aspect îngrijit:

  • Folosește o perie de păr pe cât posibil, cu peri naturali pentru a distribui uniform uleiurile naturale și pentru a proteja firul de păr
  • Periază-te cu capul în jos. Cu cât ajunge mai mult sânge în capul tău, cu atât mai mult vor fi stimulate capilare din scalp
  • Periază-ți părul de la rădăcină la vârfuri, timp de 3-5 minute. Apoi îți poți ridica capul și să îl periezi în continuare, tot de la rădăcină la vârf
  • Descâlcește-ți părul cu un pieptene mare, cu dinții rari. Apoi periază părul normal.
  • Încearcă pe cât posibil să îți periezi părul de mai multe ori pe zi, pentru a-l păstra curat și pentru a evita iritarea scalpului
  • Înainte sau după periaj, îți poți masa scalpul timp de câteva minute. Masajul poate stimula fluxul de sânge către rădăcinile firelor de păr, dar și glandele sebacee.

2. Cum spălăm și hidratăm corect părul?

Scalpul se masează ușor, cu o cantitate suficientă de șampon, de preferat natural, apoi se spală lungimea, până la vârfuri. Dacă părul este foarte murdar, este mai gras sau chiar încărcat cu produse de styling, spălarea se va repeta atâta timp cât este necesar.

Urmărește pașii de mai jos pentru rezultate surprizătoare. Cea mai bună metodă prin care îți poti spăla părul și pentru a avea rezultate surprinzătoare:

  • Umezește-ți părul în prealabil. Apa caldă îți va deschide cuticulele, ceea ce înseamnă că va înlătura impuritățile ramase 
  • Ai părul lung? Aplică prima dată balsamul. E suficient o cantitate mică de balsam natural de la mijlocul lungimii până la vărfuri
  • Insistă să cureți foarte bine scalpul. Părul în zona scalpului este mai tânăr și automat va fi mai uleios.
  • Nu folosi mișcări circulare. Îți vei încurca părul. Șamponează părul printr-o mișcare cât mai dreaptă posibil. Începe de la rădăcini și continuă spre vârfuri
  • Folosește un balsam natural. Nu pune balsam pe rădăcinile părului. Limitează aplicarea ca și în cazul părului lung doar de la jumatatea lungimii spre vârfuri. Cu cât acesta stă mai mult pe păr cu atâta va fi mai bine absorbit
  • La final clăteșste cu apă foarte bine, ideal ar fi daca păți cu apă rece pentru a închide cuticulele, sigilând astfel stratul exterior.

Sfat: Foarte important să alegi un șampon și un balsam natural potrivit pentru părul tău. iar cât de des te speli depinde enorm de mult de tipul tău de păr.

 

3. Are rost să folosim balsamul de păr?

Daca ai părul gras, balsamul ar trebui folosit mai rar, recomandat chiar o dată la 2-3 spălari.

Înainte de a te vopsi este obligatoriu să îți hidratezi scalpul pentru că acesta se va usca excesiv în urma colorării.

Dacă ai părul aspru și uscat, este în regula să aplici balsam pe toată lungimea lui, părul tău oricum are nevoie de hidratare.

Dacă ai părul subțire, situația este puțin mai complicată, va trebuie să faci câteva încercări până vei găsi produsul natural potrivit pentru tine. 

4. De ce este indicat să folosim o mască de păr?

Deoarece conține mult mai multe ingrediente nutritive decât balsamul de păr, are o textură mai densă și o formulă care acționează în profunzime.

Aceasta nu este făcută să înlocuiască balsamul, ci să completeze periodic(o dată pe săptămână sau la două săptămâni) acțiunea acestuia.

În zilele în care aplici masca, poți renunța la balsam. Masca se aplică după șamponare și limpezire, pe toată lungimea firului de păr, mai puțin la rădăcină. Acoperă-ți apoi părul cu un prosop și așteaptă 30 de minute înainte de a te clăti.

Recomandarea noastră pentru tine:

 

Macrovita - Masca de par reconstructiva cu ulei de argan

5. Cum se usucă corect părul

Uscarea corectă a părului se face ideal și bineînțeles dacă timpul vă permite în mod natural. Acest lucru împiedică despicarea firelor sau deteriorarea lui din cauza temperaturii.

Bineînțeles, cum de cele mai multe ori timpul ne presează se poate folosi și feohnul cu aer la temperatură medie. Astfel  pentru a proteja firul de păr,mișscarea va fi de sus în jos, fără a fi pieptănat și fără a se trage de el.

Se netezește ușor între degete până la uscarea completă. 

Ți-a plăcut acest articol? Dacă da și vrei mai multe articole educative pe aceasta tema, lasă-ne un comentariu pentru a vedea că îți pasă. Nu te costă nimica să ne arăți cât de mult prețuiești munca noastră de documentare. Iar dacă ai alte sfaturi pe care le consideri utile, arată-le și celorlalte femei că îți pasă, lasă un comentariu. 

Lasă comentariul tău
*