Căutați
Filters
Close

5 Moduri în care poți folosi Uleiul de Arbore de Ceai în tratamente pentru piele

5 Moduri în care poți folosi Uleiul de Arbore de Ceai în tratamente pentru piele

Ce este Uleiul de Arbore de Ceai ?

Triburile băştinaşe din Australia îl foloseau acum sute de ani pentru tratarea rănilor, a infecţiilor şi problemelor respiratorii. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial era o componentă principală în trusele de prim-ajutor ale soldaţilor australieni. Astăzi, acesta a căpătat întrebuinţări dintre cele mai diverse, fiind folosit în întreaga lume. Vorbim aici despre ulei de tea tree sau ulei de arbore de ceai, un produs cu adevărat remarcabil datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antifungice şi antiseptice.

În articolul ce urmează vom încerca să îți prezentăm mai multe întrebuințări cosmetice ale acestui minunat Ulei Cosmetic Natural.

1. Folosește Ulei de arbore de ceai într-o mască de față facută în casă

Adaugând câteva picături de ulei de arbore în compoziția unei măști preparate în casă te va ajuta să distrugi bacteriile și te scapă de coșurile nedorite. Alege cât multe ingrediente active naturale pentru a obține o masca de față eficientă și cu rezultate vizibile pentru tenul tău.

3 Măști de Față pentru un ten mai curat :

Rețetă de Mască de Față cu Ulei de Arbore de Ceai și Argilă Verde

Poți amesteca 3-4 picături de ulei de arbore cu 2 lingurițe (29 g) de pulbere de Argilă Verde. Adaugă o cantitate potrivită de apă și amestecă până vei obține o pastă ce poate fi întinsă ușor. Aplică masca uniform pe pielea feței și las-o să își facă efectul pentru cel puțin 20 de minute. Nu-ți mai rămâne decât să clătește ușor fața cu apă caldă și să tamponezi ușor cu un prosop curat.

Rețetă de Mască de Față cu Ulei de Arbore de Ceai și Ulei de Jojoba

Amestecă 3 picături de ulei de arbore de ceai, 1 linguriță de ulei jojoba și jumate de roșie tăiată foarte mărunt. Curăță pielea în prealabil. Aplică mască direct pe pilea curată și las-o să-și facă efectul pentru măcar 10 minute. Clătește-ți fața cu apă caldă și șterge-te ușor cu un prosop curat.

Ulei de arbore de ceai (tea tree) Cosmetic

Rețetă de Mască de Față cu Ulei de Arbore de Ceai și Iaurt

Adaugă 5 picături de ulei de arbore la 50 g de iaurt (tradițional sau grec) și aplic-o pe tenul tău. Las-o să acșioneze 15-20 minute iar ulterior clătește cu apă caldă.

2. Scrub facial cu Uleiul de arbore de ceai

De ce ai nevoie?

Pentru a obține un scrub ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • un bol mic
  • o jumatate de ceașcă de zahăr,
  • un sfert de ceașcă de Ulei de măsline sau susan
  • 1 linguriță de miere
  • Aproximativ 10 picături de ulei de arbore de ceai

Masează blând fața cu mișcări circulare pentru 2-5 minute. Clătește-te mai apoi cu apă caldă și tamponează cu un prosop curat.

Nu recomandam utilizarea acestui Scrub în cazul celor care suferă de acnee chistică, dar este perfecta pentru erupții medii. Pentru probleme severe recomandarea noastră este să apelați la un doctor dermatolog.

Datorită faptului că toate ingredientele folosite sunt naturale, poți face o cantitate mai mare și o poți depozita pentru utilizări ulterioare.

3. Demachiant sau Crema hidratantă cu Ulei de Arbore de Ceai

Adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai la crema sau demachiantul tău zilnic și aplică pe coșurile care îți fac probleme. Recomandăm utilizarea a 2-6 picături, în funcție de cât de puternic dorești ca amestecul să fie.

Aveți foarte mare grijă să evitași zona ochilor. Poate cauza înțepături sau iritații dacă uleiul întră în contact cu ochii.

4. Cum poți folosi uleiul de arbore de ceai pe corp

Adaugă câteva picături de ulei pe pielea corpului înainte de a face baie. Pentru a scăpa de acneea de pe piept, spate sau alte părți ale corpului masează ușor zonele afectate. În plus, după utilizare pielea ta va avea un miros plăcut.

5. Știai că uleiu de Arbore de Ceai are efect Antibacterian, Antifungic și Antiinflamator ? 

Multe branduri de cosmetice internaționale au început să folosească ulei de Arbore de ceai în produsele lor de îngrijire a pielii tocmai din această cauză. Cu cât uleiul este mai pur cu atât este mai bun (analizează cu atenție eticheta produsului) Dacă timpul este esențial pentru tine alege să îți faci cumpărăturile online. Este mult mai ușor să analizezi produsele și îți rămâne mai mult timp pentru familie. 

Demachiantele, cremele hidratante și gelurile având ca ingredient activ Uleiul Cosmetic de Arborele de Ceai au început să fie din ce în ce mai populare.

Tu ai folosit până acum ? Ce părere ai despre el ? Recomandă-ne și tu câteva rețete pe care le-ai încercat.

Articole asemănătoare

Ulei Cosmetic de Arbore de Ceai 

 

 

Lasă comentariul tău
*